MECLİS TOPLANTISI GÜNDEM

T.C.

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN

Manavgat Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclisi; aşağıda yazılı bulunan gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere; 03.05.2024 tarihinde Cuma günü saat 14.30’da Meclis Toplantı Salonunda toplanacaktır.

G Ü N D E M :

1-2023 Yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Mal Kesin Hesabının Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi.

2- 2024 Yılı Katı Atık Toplama ve Taşıma ücretinde yer alan “51-100 yatak kapasiteli yerler için tek yatak Katı Atık Toplama ve taşıma ücreti” sehven 280,00 TL + KDV olarak tutar yazılmış olup ilgili ücretin 180,00 TL + KDV olarak güncellenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi.

3- 2024 Yılı Manavgat Belediyesi Ücret tarifesinin Güncellenmesi konusunun Haziran ayı Meclisinde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi.

4- İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne ait 1 Adet (Düğün Salonu) ek Gelir tarifesinin belirlenmesi ve mevcut Gelir tarifesinin güncellenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi.

5- Yazı İşleri Müdürlüğü’ne ait nikah işlemleri ücret tarifelerinin belirlenerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi konusunun görüşülmesi.

6- Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenecek 11. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültürel Etkinlikler ve Festivallerde kullanılmak üzere, şirketler tarafından Belediyemize yapılan şartlı bağışların 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (g) bendine istinaden hibe kabulünün görüşülerek kabulünün sağlanması konusunun görüşülmesi.

7- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine göre Belediye Başkan Yardımcılığına ve Temizlik İşleri Müdürlüğü kadrosuna atanan personeller hakkında meclise bilgi verilmesi konusunun görüşülmesi.

8- Belediyemizde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi gereğince görevlendirilen Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek aylık ödeneğin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

9- 5393 Sayılı Belediye Kanununun 38. maddesinin (g) bendi gereğince, Belediye Başkanına Toplu Sözleşme yapma yetkisi verilmesi konusunun görüşülmesi.

10- Belediyemizde Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünün kurulması ve 1 derece Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Kadrosunun ihdas edilmesi konusunun görüşülmesi.

11- Mülkiyeti Belediyemize ait Gündoğdu Mahallesi 580 ada 1 parsel no.lu taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesine göre satışı ve satış hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

12- Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nün 22.02.2024 tarih ve 164457 sayılı yazısına istinaden mülkiyeti Belediyemize ait Kalemler Mahallesi 199 ada 19 parsellerin "Su Temin Alanı" olarak kullanılmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75. maddesine göre Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü adına 25 yıla kadar bedelsiz tahsisi konusunun görüşülmesi.

13- Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü'nün 24.04.2024 tarih ve 9199103 sayılı yazısında Belediyemizin de hissedar olduğu Hisar Mahallesi 998 ada 1 parselde bulunan 169,93 m2 Maliye Hazinesi hissesinden Belediyemizin payına düşen 29,29 m2'lik kısmın, 4706 sayılı Yasa hükümleri kapsamında 732.250,00 TL bedele doğrudan satılabileceği bildirilmiştir. Bu doğrultuda söz konusu hissenin satın alınması hususunun değerlendirilmesi ve satın alınmasına karar verilmesi durumunda, satın alma ile ilgili iş ve işlemlerin yapılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

14- Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Sunulacak Olan, Ilıca Mahallesi 547 Ada 3 Parsel ile 418 Ada 1 Parsel arasında kalan alanın Belediye Hizmet Alanı(Sosyal ve Kültürel Merkez) olarak planlanması amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Teklifinin Görüşülmesi (Komisyon Raporu).

15- Antalya İli, Manavgat İlçesi, Ilıca Mahallesi 547 Ada 3 Parsel ile 418 Ada 1 Parsel arasında kalan alanın Belediye Hizmet Alanı (Sosyal ve Kültürel Merkez) olarak planlanması amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin görüşülmesi (Komisyon Raporu).

16- Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Sunulacak Olan Hisar Mahallesi, 1 Ada 172 Parsel ve Çevresinde meri planda sehven yapılan teknik hatanın giderilmesi amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifinin görüşülmesi (Komisyon Raporu).

17- Antalya İli, Manavgat İlçesi, Hisar Mahallesi, 1 Ada 172 Parsel ve Çevresinde meri planda sehven yapılan teknik hatanın giderilmesi amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin görüşülmesi (Komisyon Raporu).