MEGASTAR BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ MANAVGAT BELEDİYESİNDE

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 2011, 2012, 2019 ve 2021’de 4 kez Altın Kemer sahibi olan Dualı Çayır’ın Megastar’ı Başpehlivan Ali Gürbüz kendisini 1 yıllığına Manavgat Belediyesi Güreş Kulübü’ne bağlayan sözleşmeye imza attı.

Ali Gürbüz transferi Manavgat Belediyesi Side Hizmet Binası’nda yapılan lansman ile duyuruldu. Lansmana, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Manavgat Belediyespor Güreş Takımı Baş Antrenörü Bayram Ertan, Başpehlivanlar Fatih Atlı, Serhat Gökmen, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

26 Ekim 1987 Antalya Korkuteli doğumlu olan Ali Gürbüz, keyif veren güreş stili ve kazandığı başarılarla güreş severler arasında “Megastar” lakabıyla anılıyor. Eski Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gürbüz'ün oğlu ve pehlivan Mehmet Öztürk'ün torunu olan Ali Gürbüz, üç kuşak başpehlivan olan bir aileden geliyor. Dualı çayırda birçok başarı kazanan Başpehlivan Ali Gürbüz, 2007 senesinde Gençler Avrupa Şampiyonası ve Gençler Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği üçüncülükler ile minder güreşindeki rüştünü de ispatladı.

Bu transferle birlikte Gürbüz, 2014 yılı Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı ve 2023 CW Enerji Yağlı Güreş Ligi 3.’sü Serhat Gökmen ile takım arkadaşı oldu. Yeni sezona Bayram Ertan’ın baş antrenörlüğünde hazırlanan Manavgat Belediyespor Güreş Takımı, 3 başaltı, 2 büyükorta olmak üzere 80 pehlivana sahip.

7-1

Manavgat Belediye Başkanı Doktor Niyazi Nefi Kara, ‘‘Bugün Manavgat için önemli bir gün. Fatih Atlı kardeşim bize sezonun ilk altın kemerini getirdi, kendisini yürekten kutluyorum. Serhat kardeşim Manavgat’ın emektarı, o bizim için ayrı bir değer, kendisinden büyük başarılar bekliyoruz. Ali kardeşime gerçek takımına hoş geldin diyorum. Uzun yıllardır tanışıyoruz, her zaman birbirimizin yanında olduk. Atadan beridir tanıdığım, doğduğu evi dahi gidip gördüğüm bir kardeşimdir. Birçok teklife rağmen bir türlü Manavgat’a getirilemeyen Ali kardeşim artık bir gönül borcunu ödemek için bizim aramıza katıldı. Küçük bir eksiğimiz vardı, Ali kardeşim o eksiği fazlasıyla tamamladı. Manavgat’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu yıl Manavgat’a temel hedefimi< olan Kırkpınar’ı getireceklerdir diye düşünüyorum. Türkiye’nin en güçlü güreş takımı bizde.” dedi.

Ali Gürbüz ise ‘‘Başkanımızla eskiye dayanan bir dostluğumuz, abi kardeş ilişkimiz var. Manavgat’ı gerçekten çok seviyorum. Burada bana karşı babamdan kalan ekstra bir sevgi var. Ben de aynı duyguları taşıyorum. Son yılların en güzel güreşleri Kırkpınar öncesi Manavgat’ta gerçekleşiyor. Kulüp olarak, ekip olarak şimdi artık Kırkpınar’a hazırlanacağız ve Allah’ın izniyle altın kemeri Manavgat’a getireceğiz.’’ dedi.