BARBAROS CADDESİ’NDE SONA ADIM ADIM

Manavgat Belediyesi, Barbaros Caddesi’nde yapımına bir süredir devam edilen Kentsel Çevre Düzenleme Projesinde sıcak asfalt aşamasına geldi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 5 kilometrelik asfaltın dökülmesi sırasında çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi

DJI_0212

Manavgat Belediyesi’nce Yayla ve Emek Mahallelerini birbirine bağlayan kentin en işlek Barbaros Caddesi’nde bir süredir yürütüle Kentsel Çevre Düzenleme projesinde sıcak asfalt aşamasına geldi. İki gidiş, iki geliş şeklinde düzenlenen yola toplam 5 kilometre uzunluğunda sıcak asfalt dökülecek. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, asfalt çalışmalarını yerinde incelemek, vatandaşların şikayet, dilek ve isteklerini yerinde dinlemek amacıyla Barbaros Caddesi’ne gitti.

DJI_0220

ÇALIŞANLARA BAKLAVA İKRAMI

Başkan Şükrü Sözen’e Manavgat Esnaf Odası Başkanı Hasan Özcan, mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve teknik ekibi eşlik etti. Başkan Şükrü Sözen, 1 tepsi baklavayı büyük asfalt çalışmasında emek veren belediye işçilerine elleriyle ikram etti. Başkan Sözen, cadde üzerinde işyerleri bulunan esnafları da ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili memnuniyet ve şikayetleri dinledi. Başkan Sözen, çalışmalar tamamlandığında caddenin modern ve çağdaş bir görünüme kavuşacağını, ancak bu süreçte zorluklar yaşanabileceğini dile getirdi. Esnaflar, Başkan Sözen’e çalışmalarından ve ilgisinden dolayı teşekkür etti.

DJI_0230

BİNA CEPHELERİ de GÜZELLEŞTİRİLECEK

Yapılacak çalışmalar kapsamında ana cadde üstünde bulunan eski bina cepheleri yeniden tasarlanarak, gölgeliklerin revizyonu ile daha modern bir görüntüye kavuşacak. Bölgede park sorunu olması nedeniyle 270 aracın park etmesine imkan verecek şekilde asfalt ve kaldırım düzenlemesi yapıldı. Ceplerin oluşturulmasının yanı sıra, kent mobilyaları ve dekoratif aydınlatmalarla ana cadde planlı bir görünüme kavuşacak. Manavgat Belediyesi, Akdeniz'in simgesi turunç ağaçlarını da kaldırımlara dikecek.

DJI_0240

MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Başkan Sözen, "Barbaros Caddesi çevre düzenleme projemizin tamamlanmasıyla birlikte, bölgemiz hem modern bir yapıya kavuşmuş olacak hem de ulaşım açısından düzenli ve güvenli olacak. Hızla büyüyen Manavgat'ımızı, kentsel düzenleme çalışmaları ile en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Üniversite öğrencilerinin ve turizm çalışanlarının da yoğun olarak ikamet ettiği mahallelerimizde ilk çalışmamızı bugün başlattık. Caddemizde güvenli yaya arterleri, aydınlatmanın yeterli olması, esnafların ticari faaliyetlerinin canlanması, alışveriş ve gezintinin cazip hale gelmesini hedefliyoruz. Projemiz, kentimize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

DJI_0272

DJI_0337