Zabıtadan Öğrencilere Uyarı

15

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilköğretim okulu öğrencilerine "Açıkta satılan yiyecekler ve zararları" konusunda eğitim veriyor. Eğitimin yıl içinde tüm okullarda yapılacağı belirtildi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen döneminde sil baştan bir yeniden yapılanma içerisine giren Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, eğitim çalışmalarına da ağırlık veriyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, başlattıkları yeni eğitim programı kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerini "Açıkta satılan yiyecekler ve zararları" konularında bilgilendirdi. Okul bahçesinde toplanan
Toros ilköğretim Okulu öğrencileri, zabıta büyüklerinin anlattıklarını can kulağıyla dinledi. Söz konusu bilgilendirmelerin bütün okullarda yapılacağı belirtildi. Öğrenciler hitaben konuşma yapan Zabıta memurları, özellikle okul önlerinde açıkta satılan yiyeceklerin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini söyledi. Zabıta Memuru Kübra Kaplan, "Açıkta satılan yiyecekler mikrop barındırmaya çok müsait olup bakteri ve küflerin üremesi için çok uygun ortamlardır. Çocuklarda hepatit A ve dizanteri, tifo ve bağırsak enfeksiyonları görülebilir. Özellikle sandviçlerin içine konulan salam, sosis ve sucuk gibi yiyeceklerde mikroplar üreyebilir. Ciddi salgınlara neden olur. Satıcıda bulunan herhangi bir virüs, solunum yolu ile çocuklara geçebilir. Anne babaların çocuklara beslenme çantası hazırlamaları ve çocukların anne babalarının sözünü dinlemeleri açıkta satılan gıdalardan uzak durmaları çok büyük önem arz etmektedir. Yapılan araştırmada çerezlik olarak tüketime hazırlanmış yer fıstıklarında yüzde 91 oranında aflotoksin bulaşıklığı tespit edilmiş ve bunların büyük bölümünün açıkta satıldığı belirlenmiştir. Sonuç olarak açıkta satılan gıda maddesi almak yerine sağlığımız için üretiminden sonra tüketilene kadar sadece kendi elimizin değebileceği bireysel ambalajlara sahip gıda maddelerini tercih etmeliyiz. Ucuz olmasına bakarak sağlığımızı tehlikeye atmamalıyız" dedi