MANAVGAT YAYA KÖPRÜSÜ’NE MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ

köprü1

MANAVGAT YAYA KÖPRÜSÜ’NE MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ

Manavgat Belediyesi’nin Manavgat Irmağı üzerinde yaptırdığı Türkiye’nin ilk ses, ışık ve su gösterisi yapma özelliğine sahip Yaya Köprüsü, Manavgat halkının coşkulu katılımı ve Ferhat Göçer konseriyle açıldı. Açılıştaki ses, su ve ışık gösterileri herkesi hayran bıraktı

BİNLERCE MANAVGATLI KATILDI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin gelecek 20 yılına yön verecek büyük proje, hizmet ve yatırımlarını bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Sözen’in, Manavgat Irmağı üzerinde yaptırdığı Türkiye’nin ilk ses, ışık ve su gösterisi yapma özelliğine sahip Yaya Köprüsü, binlerce Manavgatlının coşkulu katılımı ve ünlü sanatçı Ferhat Göçer konseriyle açıldı. Açılışta yapılan ses, su ve ışık gösterileri herkesi hayran bırakırken, Ferhat Göçer, söylediği popüler şarkılarla Manavgat halkını coşturdu.

MANAVGAT BELED¦-YES¦- YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (3)

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Köprünün bir ayağının bulunduğu Yukarıpazarcı Mahallesi’ne denk gelen ırmak kıyısında yapılan açılış törenine, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, annesi Türkan Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, siyasi partilerin ilçe başkanları, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, tüm oda başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve genç, yaşlı, çocuk 10 bini aşkın Manavgatlı katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından Yaya Köprüsü’nün teknik özelliklerinin anlatıldığı 5 dakikalık tanıtım filmi Manavgat halkına sunuldu.

MANAVGAT BELED¦-YES¦- YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (14)

SÖZEN’DEN DUYGUSAL KONUŞMA

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, filmin ardından yaptığı duygusal konuşmayla Manavgat halkından büyük alkış aldı. Dünyanın en güzel kenti Manavgat’ta hayal ettiklerini hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Sözen, kentin noksanlarını hissederek not ettiklerini söyledi. Sözen, şunları söyledi. “Manavgat’ın dününü bugününü geldiği noktayı her biriniz gözlemlediniz. Hiçbir zaman hatasız ve kusursuzuz demedik. Bir tek gurur duyduğumuz şey var. Bu kenti seviyoruz ve çalışıyoruz. Manavgat’ta insanın yaşamına dokunan, hayatlarını kolaylaştıran projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu köprü de bunlardan bir tanesi. Allah’ın her türlü güzelliği ve imkanı verdiği bir kenti güzelleştirmek bizim görevimiz.

MANAVGAT YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (3)

Manavgatta daha güzel şeyler olacak. Hayallerimiz bitmedi. Yarın biz oluruz olmayız önemli değil. Ama biz her zaman kentin geleceğini şekillendiren projelere devam edeceğiz. İnancıyla iradesiyle, azmiyle hiçbir şeyden yılmadan çalışan bir Manavgat belediyesi var. Bu köprüyü yaparken, halkımızı yürütmeyi, mahallelerimizi birbirine yaklaştırmayı düşündük. İnsanlar yürürse trafik rahatlar. İnşallah yarınlarda ne görürüz bilmiyoruz, hazırlıklarımızı yaptık ama eğer yetiştirebilirsek, dünyanın en güzel ikinci bir yaya köprüsünün de yapımına başlayacağız. Tabi bizi eleştirenler de var. Ama bir Manavgat sevdalısı bir insan doğru bildiğinden ödün vermemeli. Bu kentin insanların çok iyi şeylere layık olduğuna inananlardanız. Çocuklarımızın yüzü güldükçe, gençlerimiz Manavgat’ta yaşamaktan mutlu oldukça demek ki, elbirliğiyle birşeyleri başarıyoruz. Yaşamak zorunda olduğumuz değil, yaşamaktan zevk aldığımız Manavgat’tı oluşturmaya devam edeceğiz”

MANAVGAT YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (7)

SES, IŞIK ve SU GÖSTERİSİ

Daha sonra Başkan Şükrü Sözen, müteahhitlik firması Soysal Mühendislik yetkilisine plaket sundu. Yukarıpazarcı Mahallesi Muhtarı Hasan Özden ise mahalleye yaptığı katkılardan dolayı Başkan Sözen’e plaket gönderdi. Başkan Sözen, Yukarıhisar Mahallesi Muhtarı Ali Oğuz’u da sahneye davet etti. Ardından tüm protokol üyeleri hep birlikte kurdeleyi keserek Yaya Köprüsü’nün açılışını yaptı. Açılış sonrası yaya köprüsünde 15 dakikalık ses, ışık ve su gösterisi yapıldı.

MANAVGAT YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (21)

MANAVGAT YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (13)

DOKTOR SANATÇIDAN ACİL MÜDAHALE

Manavgat halkı büyük bir keyif ve coşkuyla gösteriyi izledikten sonra ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahne alarak tüm güzel parçalarını Manavgat halkı için seslendirdi. Asıl mesleği doktorluk olan ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Danışmanlığına atanan ünlü sanatçı Ferhat Göçer, Manavgat’taki konseri sırasında aniden hastalanarak yere düşen bir vatandaşa, sahneden inerek acil müdahale yaptı. Ferhat Göçer’in konseri sırasında 45 yaşındaki Kenan Akmansoy isimli vatandaş, baygınlık geçirerek halkın arasında yere yığıldı. Olayın farkına varan duyarlı sanatçı Ferhat Göçer, sahneden hemen inerek vatandaşın yanına gitti.

Sequence 01.Still004

Doktor sanatçı Ferhat Göçer ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, vatandaşa ilk müdahaleyi birlikte yaptı. Hastanın nabzını kontrol eden Göçer, kötü bir durum olmadığını, hastanın kalabalık ve sıcak yüzünden ani bir rahatsızlık geçirmiş olabileceğini söyleyerek sahneye yeniden döndü. Ünlü Sanatçı, “Allah’a şükür ki, bir sıkıntı yok. Sağlıkçı arkadaşlarımız ve başkanımız müdahale ediyorlar. 25 yıl doktorluk yapmanın sonucu bu. Ne gerekiyorsa yaptık. Endişelenecek durum yok” dedi. Hastanın önemli bir sağlık sorunu bulunmadığını Ferhat Göçer’den öğrenen Başkan Şükrü Sözen ve vatandaşlar, ünlü sanatçıya, alkışlayarak teşekkür etti. Başkan Sözen, daha sonra vatandaşla yakından ilgilenerek ambulansla hastaneye gönderdi. Hastanede de vatandaşın önemli bir sağlık sorununun bulunmadığı belirtilerek taburcu edildi.

MANAVGAT YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (27)

MANAVGAT YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (31)

selfi

YAYA K+ûPR+£S+£ A+çILI+ŞI (13)